Kroppen.

Jag satt och tänkte på det igårkväll att det är verkligen helt fantastiskt hur kroppen fungerar. Framförallt det här med graviditet och förlossning, och ja tiden efter förlossningen.

Jag fikade med en kompis härromdagen som ska ha sitt första barn om 5 veckor. Vi pratade förlossning och tiden precis efter förslossningen och allt det där som jag numera vet hur det är. Hon frågade hur man vet att det är dags för förlossning, att det liksom är på riktigt. Och det är konstigt det där, för man bara vet. Värkarna är liksom annorlunda, det går omöjligt att förklara fast jag varit med om det. Sen allt det här med att kroppen liksom.. ja rensade sig timmarna innan.. HAHA. Mindre trevlig information men det är ganska fantastiskt att kroppen liksom sköter det där själv.

Sen kom hon ut, min lilla höna! Och det är fan helt fantastiskt att kroppen kan! Att man kan föda något så fantastiskt, att det liksom går. Att kroppen kan fungera och att det liksom blir rätt så många gånger. För det är egentligen väldigt sällan det går fel men tanke på hur många barn som föds.

Tiden efter förlossningen har jag inte upplevt som alls jobbig heller direkt. Man blöder lite grann rätt länge, men det var liksom aldrig så som jag trodde. Jag trodde blodet skulle forsa typ, men icke! Och att man återställer sig så bra som man gör.

Och folk klagar på att det är så svårt att gå ner sina graviditetskilon. Jag tillhör inte den skaran. Jag har bara 3 kilo kvar och då har jag typ levt på massa godis och skräpmat sen liten föddes. (Och ja, jag gick upp rätt mycket i slutet, det sa pang efter vecka 37 och kilorna bara rasade på) Hade jag ätit som jag borde hade dom varit borta sen länge. Men just nu skiter jag i vilket och äter vad jag vill. Ska väl ta tag i det snart typ. Magen, okej.. den är väl inte som den var, den är lite slappare med X antal bristningar. Men det får vara det med just nu. Jag födde ju för fan barn för 5 veckor sen och min kropp, den är fan fantastisk!

Haha, vilket inlägg det här blev men jag är så imponerad av kroppen, av min kropp! Hur jävla fantastisk den är egentligen. Jag är så jävla stolt över att ha fått barn och att jag klarade det så bra som jag faktiskt gjorde.

Kommentarer
Postat av: Ida

Det är härligt att höra din inställning nu för tiden Frida! Hoppas du passar på att njuta av det underbara höst vädret tillsammans med Inez! Kramar

2010-10-13 @ 12:37:24
Postat av: Cicci

Diplom till din kropp! :D

2010-10-13 @ 13:26:00
URL: http://frusenskog.bloggplatsen.se
Postat av: karro

du ska vara stolt, det ÄR coolt!!

2010-10-13 @ 13:46:08
URL: http://karrom.blogg.se/
Postat av: Camilla

Visst är det häftigt!! :-D

Hela förlossningen är grym! Jag längtar efter att få fler barn!

2010-10-13 @ 15:36:15
URL: http://camilla2008.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag tror man är väldigt stolt efter att ha fött barn. Och det har man all rätt att vara! Ja det blir en liten Vincent:)

2010-10-13 @ 15:48:16
URL: http://frokenstockholmare.blogspot.com
Postat av: Sandra

Go go Fridis!

2010-10-13 @ 16:42:07
URL: http://rockgrodan.com
Postat av: Nina - Glamourmamman

Jag kan bara instämma med det du skriver - kvinnokroppen är fantastisk!! :-)

2010-10-13 @ 18:29:27
URL: http://glamourmamman.blogg.se/
Postat av: karro

haha! då får du skaffa syskon sen ;)

2010-10-13 @ 18:50:31
URL: http://karrom.blogg.se/
Postat av: Åsa

Ja, kroppen är en fantastisk uppfinning. :)

2010-10-14 @ 10:59:04
URL: http://storasyster.stjerndorff.com
Postat av: Pia [stjerndorff.com]

Kroppen är helt galet smart egentligen! Vad den kan! Helt själv! :) Tror att allt kommer lösa sig helt naturligt med din kropp med tanke på att du är så ung :) Hade nog varit en heeelt annan femma om du var 35 och nyss hade fött barn. Fast vad vet jag. Bara inbillar mig :P

2010-10-14 @ 18:38:48
URL: http://stjerndorff.com
Postat av: Jonna

Kroppen är en jäkligt fascinerande manick, jag håller med (: som du säger, magen är ju inte som den varit, men vad tusan - vi har fött barn (: och det är så mycket bättre än en stram och perfekt mage!

2010-10-15 @ 19:41:18
URL: http://djonna.blogg.se/
Postat av: Peter Pan

Om du visste hur glad jag blir varje gång jag tittar in här och läser numera. Du låter precis så glad och harmonisk nu som jag hela tiden har hoppats att du skulle få bli. Inez är verkligen världens lyckligaste lilla tjej som fått en sån kärleksfull mamma. :-)

2010-10-16 @ 08:30:46
URL: http://blogg.passagen.se/mr.peter.pan


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback