det är säkert.

Det är inte så att jag inte älskar dig, men jag älskar dig inte.
Med det inte sagt att jag inte älskar dig, för det gör jag, men jag älskar dig bara inte.

Förstå skillnaden jag pratar om när jag säger att jag älskar dig men älskar dig inte, men jag kan förstå att det kan vara svårt att förstå att jag älskar dig när jag säger, jag älskar dig inte.

Det finns en energi som sammanbinder oss alla, eller driver oss isär.
Varje människa bär en karaktär. Varje människa bär en börda och en gåva.
Jag lovar att sova bredvid dig inatt men jag älskar dig inte.
Så vacker du är när du sover men jag älskar dig inte.
Jag kan vakna bredvid dig tusen gånger men jag älskar dig inte..

För jag älskar dig!


Inte den du är, var eller kan bli utan den du alltid har varit.
Den energin som alltid har farit genom kosmos och rymden.
Den energin som alltid far genom oss, livet och synden.


Så, jag älskar dig inte, jag bara älskar dig.


Energin som du utstrålar genom dina ögon. Dina åsikter som rymmer från din själ når mina öron. Det är den kontakten som man aldrig hör om för det handlar annars alltid bara om kuk och fitta.


Så, jag älskar dig inte men det var kul o hitta, en så vacker energi i form av en söt pojke. Jag älskar dig och kommer alltid att göra det...
men jag älskar dig inte.


Shoes!

Nu behöver jag ju inte klackar eftersom jag redan välsignats med mina 177 cm. Men om jag hade varit lite kortare och hade lärt mig gå i klackar så hade jag köpt dessa, för ärligt talat, hur snygga var dom inte?!
Jag dog skodöden!


Men nu ser jag ut som ett fyllo i klackar och blir dessutom längre än de flesta så jag skiter i det och fortsätter rocka mina plattskor!


Vårväder!

Natten tills idag var kaos. Lillan skrek flera gånger och vaknade till och från hela natten. Men vi överlevde och när vi vaknade så var det tisdag (såklart) & dags för dagisförskolan igen. Lillan var glad som alltid över att få se alla barnen. Själv gick jag hem och sov, så effektiv var jag!

När jag hade hämtat lillan vid 2 så tog vi en promenad i det fantastiska vårvädret och sen gick vi hem och sopade uteplatsen från alla jävla barr som låg kvar från det där satans granhelvetet... Ja det krävde massa svärord. Sen så har vi spenderat eftermiddagen med Sussi och Tindra. Vi lagade Per Mobergs kantarell&västerbottenostpaj! Den var väl god men liksom inte alls som jag förväntade mig. Vitlöksbrödet slank ju ner dock.
Noooog om det nu.

Nu så har hamstern har fått rent hos sig, barnet sover nybadad och jag sitter i soffan och kollar på Mot alla odds. Världens bästa program!

Imorgon ska jag städa när lillan är på dagisförskolan och eventuellt ta en tur till körskolan.


jag älskar dig inte.

Oftast vill jag bara ligga brevid och bara vara. Inte tänka, inte känna, bara vara. Jag vill bara bli uppfylld och upprymd av alltet, allt som han innebär. Allt som han är och står för. Jag vill för en gångs skull bara finnas. Inte göra, inte tänka, inte säga, inte nåt... bara finnas. Som om det vore det mest självklara i världen,

Allt gick så snabbt och allt vi delade kanske kan berättas från början till slut i ett enda andetag, men jag vill inte släppa andan, för jag vill inte att det ska ta slut.



d.


Busy family!

Nu var det längesen igen. Har haft fullt upp här hemma och en vända med spysjukan har vi båda hunnit med. Både spydde samma natt, sen spydde jag en vända på dagen och sen var det bra. Fy sjutton, trodde faktiskt jag skulle dö på riktigt. Mådde så jävla dåligt. Nog om det nu!

Förra lördagen utökades familjen här hemma med en liten dvärghamster. Alldeles kritvit och söt. Jag är lite rädd för den men lillan är överförtjust och ropar både hej & god natt till hamstern som fått namnet Krusmynta. Den ska pussas och hon hjälper gladeligen till att hälla upp mat och fixa. Klappar den så fint gör hon med!

 

 


Idag har vi i alla fall bakat semlor och ätit världens godaste middag. Blev nästan en baklängesmiddag eftersom vi drog i oss varsin semla typ en timme innan maten. Jag är inget fan av semlor alls, och äter jag någon ska dom vara hemmagjorda. Hatar det där fabriksbakta och nästan plastiga smaken.
Till middag blev det dillstuvad potatis & rödspetta tillsammans med massa gröna ärtor. Så sjukt gott! Lilltjejen gillade det med, hon stoppade i sig en åtminstone halv portion.

 

 

I övrigt är det lugnt. Lillan rabblar de olika teletubbiesfigurerna. Så vi sjunger och rabblar det där hundra gånger om dagen, hon är så jäkla söt när hon säker ”naaaala & po po” och dansar lite samtidigt.. Herregud, min lilla goding!

Nu sover hon och jag kollar på Mot alla odds. Älskar programmet & hela programiden.
Sen blir det Big Brother! Ångrar faktiskt lite att jag inte gick på castingen jag var kallad på. Hade varit sjukt kul att gå in någon vecka och bara köra järnet och sen hem till barnet. Men egentligen är jag nog hellre hemma och gosar ner huvudet på en kudde och sniffar på lilla inez huvud ♥

 


att tonsätta dig.

om jag fick älska dig
skulle jag aldrig sluta älska dig.

5 generationer!

Älskar det här kortet som min moster laddat upp på facebook. Fem generationer. Det är ta mig tusan inte illa! Det är inte alla som har fått chansen att ta ett så fantastiskt kort.
Jag har det här hemma någonstans. måste leta fram det omedelbums.


Längst upp till höger har vi mamma (ser ni hur lika vi är?!) tillsammans med sin farmor.
Sittandes har vi till vänster mammas gammelfarmor, min morfar & sittandes i hans knä där har vi mig!
Åh, tänk om allt hade fortsatt att vara lika bra som det ser ut här?
Tänk om mamma aldrig börjat ta droger & om Morfar levde.
Tänk vad annorlunda allt kunde varit.


En dålig dag.

Dålig kanske är fel ord, egentligen har det varit en fin dag. Jag vaknade utvilad eftersom lillan sov i Bor då jag hade diverse sjukhusbesök att reda ut igår. När lillan kom hem storstädade vi både badrum & sovrum. Hon torkade lite på saker som hon såg jag dammade av och gick runt med sin lilla mopp. Sen fikade vi med mammaligan även om Emelie & Viggo saknades. En räkmacka gled ner som alltid när vi fikar. Lillan gick bärsäkargång över stället och kastade keso ungefär överallt. Två gånger kutade hon in i fikets kök. Ja, lilla virvelvinden alltså. Trodde jag skulle tappa håret en stund där.

Väl hemma har vi lyssnat på musik & dansat. Fortsatt städa vardagsrummet och renbäddat sängen.

Men ändå har jag en tryckade känsla i bröstet. Känner mig som en dålig mamma. Hemsk och elak. Jag vet ju att jag inte är det. Jag gör ju mitt bästa. Men när lillan skriker och slår och allt man säger bara är fel då vill jag ibland bara dra täcket över huvudet och gråta. Det känns som allt jag gör är fel. Jag får dåligt samvete hela tiden. Över allting. Fast det tillhör väl mammarollen att känna såhär tillochfrån.

 


what a difference you've made in me.

Du frågar om hur det känns att gå så där sönder,
jag säger att det är befriande, man känner att man faktiskt har levt
man känner när hjärtat slutar slå och istället kippar efter syre
efter något mer hållbart än puls.

så nära får du inte gå.

dina ord gjorde ont i mig
de gjorde ont
i mig

i mig gjorde de ont
om du kommer hit någon dag ska jag visa dig precis
vart
det gjorde ont

om du kommer hit någon dag ska jag visa dig
precis var konsekvenserna hamnade
precis var konsekvenserna skar som mest
som djupast

om du kommer hit någon dag
ska jag visa dig att jag klara mig utan
ditt oändliga stöd
ditt sanslöst vackra leende
dina genomskådande ögon

men du
kom inte hit


bara för att man är mänsklig

något som man hatar kan verkligen bli något som man älskar,
det finns inga begränsningar för vart vi än lever

och jag lixom du
har en förmåga över livets karaktär
& med färg säger vi ord
& med ord visar vi känslor,
& jag blir ibland lite trött på att en rak linje inte är böjd
uppenbara saker kan ändå förbli komplexa
bara perspektivet vrids 90 grader
för att befinna sig i det andra talplanet
för kom ihåg,
det är lagarna som definierar universum
& inte universum som definierar lagarna
vi är precis där vi vill vara,
något annat vore dumt

så jag är hos dig,
jag definierar mina egna lagar
över mina känslor som dras åt ditt håll
likt magneter fäster på kylskåp
den enda begränsning jag har
är hur lite jag kan älska dig.


Mitt ickebefintliga välmående

Jag mår käpprätt åt helvete. Är trött hela tiden, konstant illamående och orkar inte ens äta. Idag har jag fått i mig 2 mackor och lite glass. Loka glider ner som tur väl är även om det är knappt det heller, inget smakar bra. Fick kämpa för att orka med simhallen med lilla älsklingen idag. Men det var det värt, hennes lycka när vi är där är total.

Är så trött på att må såhär! Vill ha ork och känna livslust igen. Just nu känns allt bara tungt och jobbigt. Vill komma igång med livet.



Tack för att du gör mig lycklig vareviga dag ♥


Favoritboken

Måste bara slänga in en bild från idag! Här läser vi lillans favoritbok: Bebis arg!
Hon älskar när man gör massa ljudeffekter och visar hur både bebisen och mamman i boken är arga och när man hyttar med fingret åt den busiga bebisen i boken. Hon sitter och skrattar hela tiden och säger Neeej, ajaj!  ♥

JAG ÄLSKAR DIG FANTASTISKA LILLA VIDEUNGE!

Fina söndag!

Känner mig sjuk. Legat med frossa och uppochner svallningar hela dagen. Trodde inte ens jag skulle kunna ta mig upp imorse. Det där måendet ovanpå ryggont. Skulle verkligen inte bowlat i lördags, stort misstag. Natten lördag- söndag spenderades nämnligen i plågor, samma sak hela söndagen. Och idag är det ännu värre. Smärtar ut i vänsterbenet. Men dom hittar ju inget fel. Blir tokig snart!

Söndagen spenderades iallafall i stugan. Gammelgudarna har varit i Thailand så det var längesen man såg dom! & bruna var dom med! Lite avundsjuk var jag allt när jag såg dom! Iallafall så var vi ute på isen! Första gången lillan var på isen! Åh herregud, lite nervös var man ju allt att lillan skulle gå igenom. Men man får ju släppa det där lite, kan ju inte hönsa hela hennes liv. Hon fick tillochmed åka fyrhjuling på isen! Och vilken hit! Hon ville verkligen inte kliva av! Hon är en riktigt fartälskare den där hönan! Hon skrek när vi skulle lyfta av henne, pluttan! Herregud vad jag älskar den där minimänniskan!
Efter det fikades det hemmagjorda minisemlor och lillan fick ett fint sommarkit från Thailand! Sen åkte vi tillbaka till Bor där det vaknades middag innan vi åkte hem igen.
Och väl hemma la vi oss båda vid 21 och sen vaknade lillan bara en gång inatt innan vi gick upp vid 7. Tack ♥!


Lillans första steg på Isen & lillan på fyrhjulingen med morbror Douglas.



& lillan på isen med gammelguden Kjell!



Lillans första bakning!

Igår hade vi världens bästa mysdag! Den började dock inte så bra.
När jag och lillan skulle gå till dagisförskolan så bröt hon ihop helt. Hon skrek som i panik och ingenting var bra. När vi väl kom fram så kände inte ens personalen igen hennes skrik. Hon var helt hysterisk. Det var helt sjukt. Försökte trösta och kanske massera magen lite (magen har varit lite kaos på lillan på sistone) innan jag gick men inget hjälpte. Tillslut tog en förskolepedagog hennne och vi kom överens om att han skulle ringa om det inte gick över. Så det var med ont i hjärtat jag gick hemåt igen. Mådde så dåligt av att lämna henne så, ville bara krama och pussa henne, lilla videungen min! När jag varit hemma i typ 10 minuter så ringde han. Hon var gladare igen. Skönt! Vet inte vad det var med henne. När jag väl hämtade henne ville hon som vanligt inte hem. Hon blir jätteglad när jag kommer men att gå hem sen? Neej, inte det nej!

Men jag hade laddat med lite mys under dagen så väl hemma igen var hon världens gladaste och mysigaste hela dagen. Vi började med lite mellis och sen tog jag fram alla ingredienser till att baka något så enkelt och äggfritt som chokladbollar! Och hon var så söt & hjälpsam. Hällde i lite havregryn där. Kastade lite kakao där. Men roligt hade hon! Och när hon såg att jag rullade bollarna i strössel (tog det för färgens skull, roligare för lillan  )så tog hon lite deg i handen och kastade i strösslet och bankade runt. Så ett par platta blev det med!

Sen lekte vi med vatten i säkert en timme och tillslut somnade lilla I alldeles utslagen vid 7.
Sen var natten skit som vanligt, men det kunde jag ta efter en så mysig eftermiddag!



Baaaka baaaka liten kaka.
rulla, rulla liten bulla,
ringla, ringla liten kringla,
mjöla den och pricka den
och… schuss in i ugnen!