Allt bara snurrar och egentligen har jag miljontals saker jag vill skriva om.

Kastar bara in något snabbt, har en sovande liten bebis på armen.

Jag har varit frånvarande längelänge och det finns en anledning till det.
Jag har varit sjuk och legat på sjukhus i ja.. vad blir det nu..  2 1/2 vecka ungefär.

Men jag är på väg att komma på fötter igen och är numera på hemmaplan.
Så det enda som står på mitt schema den kommande tiden är mysa med min lilla skrutt och ta vara på var eviga minut.

Min lilla fröken har förövrigt fått smaka på potatis&palsternacka idag! Första gången hon fick sig en smakis! Hon verkade tycka att det var konstigt men gott :) Sötnos!
Ska inte ge henne mer smakisar nu dock, detta var bara en liten test, nu ska jag vänta ett tag tills hon får mer :) Tills hon är runt halvåret åtminstone.

Vill också tacka min fina familj för all hjälp och stöttning, jag är så tacksam för att jag har er ♥!
& mina fina vänner.. för vissa av er finns det inte ens ord, ni är så fina.. tack för all er omtanke och all peppning! Ni är alldeles fantastiska!

Nu blir det soffmys ♥!

BVCbesök!

BVC idag! Alltid roligt med en uppdatering på lillans vikt & längd. Hon är nu 63 cm lång & väger 6430 Hon väger fortfarande lite för lite men jag erbjuder ju henne mat så antar det inte finns något att göra. Hon ska enligt BVC få i sig runt 150 ml lätt, men vi står och kämpar på 90-120 ml fortfarande. Men ja, alla barn är olika! Pch upp går hon och det är huvudsaken :)!

Hennes hud kollades givetvis också extra precis som vanligt.
Tror inte jag skrivit att vi varit hos hudläkaren med Inez Gynette & kollat hennes hud. Hon har väldiga hudproblem lilla liten. Hennes PHvärde i huden är tydligen inte färdigutvecklat och det är orsaken. Det kommer bli bättre och färdigutvecklat inom ett år. Men tills dess så får jag smörja henne med kortisonsalva 2 gånger om dagen. Hon är mycket bättre nu mot vad hon varit, hon har inte varit en mjuk len liten bebis min tjej, utan mer en liten skrovlig bebis. Men nu börjar det bli en mjuk bebis även av henne :). Hon är ju dock väldigt känslig. Så fort hon rör sig eller drar händerna i ansiktet och kommer åt med naglarna så blir det ett märke. Spelar ingen roll hur mycket jag klipper hennes naglar. Hon är bara väldigt känslig i hyn. Men fick iallafall order om att fortsätta smörja och kämpa på!

Blev också rekommenderad att inte börja med smakportioner eftersom lillans hud är som den är så finns det risk för reaktioner på annat. Och om hon får en reaktion så kommer vi inte veta om det är pågrund av maten eller just för att hennes hud är känslig. Därför ska vi avvakta precis som jag hade tänkt :). Men det känns skönt att inte BVC försöker pracka på mig smakisar eftersom jag själv dessutom vill vänta. Men nu skulle vi ju avvakta runt 2 månader till.

Fick beröm av BVCsköterskan om att jag är duktig och klarar det här bra. Att det syns på henne att jag sköter om henne och tar hand om hennes sköra hud. Säga vad man vill men det var så jävla skönt att få höra. Jag behövde det. Jag behövde en liten pepp på att jag tar hand om hennes hud, att jag gör rätt.

Imorgon ska jag & liten och de andra mammorna & bebisarna på fika hos Lisa & Vincent! Ska bli roligt att ses!
Jag mår fortsatt inte speciellt bra så uppdateringen här är väldigt dålig och jag ber om ursäkt för det. Men jag kommer återkomma mer sen när jag mår bra igen.

& på torsdag blir Inez Gynette 4 månader ♥!


lilla marsipanros ♥


Årssummering

Vilket fantastiskt år det varit! Så omtumlande & fantastiskt! Början på året var mest ångest över det där valet. Jag bestämde mig väl egentligen redan på en gång att jag skulle behålla det där lilla som växte i magen på mig. Men när man har en pappa till barnet som inte alls håller med då blir det där självklara valet ändå svårt. Men jag är så nöjd med mitt val, att jag gick efter mina känslor, jag valde det jag skulle kunna leva med. Och nu ligger hon här på golvet i sitt babygym och pratar med laban och jag känner mig mer än lycklig. Hon är ju så rätt, så självklar i mitt liv. Och jag kommer aldrig vara med nöjd med ett val jag gjort.

Hela året har ju kantrats av bebistankar, graviditet och dess åkommor för att sedan resultera i en så fantastisk liten tjej! Men här kommer iallafall en liten årssummering:

Januari:
Gjorde ett VUL-ultraljud & fick se lilla lilla bebisen! Bara en prick på monitorn men med ett starkt hjärta.
Hälsade på Pappa & Farmor ett par dagar..
Mådde illa..

Februari:
Passerade den där magiska gränsen, vecka 12! Då kunde man känna sig lite mer säker på att det lilla som växte där inne nog skulle stanna kvar!
Gjorde NUPtest den 23/2. Omtumlande, skrämmande och fantastiskt!  Då var det liksom på riktigt. En liten bebis som sprakade och hade sig därinne..

Mars:
Gjorde det stora rutinultraljudet :)!



April:
Foglossningen kom utan dess like, så jag satt mest i soffan.
Lyssnade på bebisens hjärta för första gången!
Kände första sparken ifrån lilla bebisen ♥!
& så fick jag en liten kusin :) En liten Isabella.

Maj:
Jag vet att jag färgade håret mörkt.. haha!
& ja, jag var minsann i Ullared med, det ni!


Juni:
Firade midsommar hos bästa Nella i Göteborg!
Klippte av mig håret och färgade det rött!

Juli:
Patricia var och hälsade på!
Hade miin babyshower hemma hos Jonas! Fina vänner och fina paket ♥.
Niklas gick bort. (vi saknar dig)

Augusti:
Begravning för Niklas.
Mina fötter svullnade till sin dubbla storlek.
Passerade mitt BFdatum, 29onde augusti!

September:

Den 6:e september klockan 10.52 föddes klotets vackraste barn, Inez Gynette ♥.
Resten av månaden var en konstant bebisbubbla. Lära känna henne, titta på henne, smälta in i mammarollen. Världens bästa månad, den glömmer jag aldrig!
Jag fyllde år med ja.. 22!

1 dag gammal tjej ♥


Oktober:
Bebisbubblan fortsatte. Försökte hitta tillbaka till en vardag.
Mycket besök från vänner och spenderade en del tid hemma hos familjen.
Firade mina småsyskons födelsedagar!
Lilla älskade Ebba fick somna in ♥.

November:
Opererade bort 2 stora cystor.
Började gå på babyrytmik.
Slutade tyvärr mot min vilja att amma.
Julbord med familjen på Sussis Cafe.

December:
Pappa var här & hälsade på.
Inez Gynettes dop den 4/12!
Sen var det massa fika med mammorna & babyrytmik.
Luciatåg på babyrytmiken, min fina var tärna!
Inez Gynettes första bad i badhuset!
Julafton.
Nyår.
Ja, december är ju alltid en väldigt smockad månad. Klämde ju in ett dop mitt i allt med så det blev ju inte direkt mindre stressigt ;).

Tack 2010 för allt du gav mig.
Nu ska jag & min dotter njuta av 2011 ♥