Födelsedagspresenter & nya skor!

Lillan är i Bor, eller ja, snarare i stugan och mamman är hemma och städar.  Jag har ju kursen imorgon och dagisförskolan är stängd så familjen är snälla och hjälper till så jag slipper missa det, och istället för att plocka upp henne i ottan imorgon så fick hon åka dit redan i eftermiddag. Så det är tomt här hemma ikväll. Saknar redan den lilla gnällrumpan!

Storstädningen blev snabbt avklarad (nåja) och nu har jag spenderat kvällen med att klicka hemma lillans födelsedagspresenter. Har dock vetat länge vad hon ska få. Viktigaste var väl en väska till dagis och till när hon ska iväg på övernattning hos pappen. Hittade den sötaste från skip hop! Som en liten uggla liksom. Så väskan får bli en morgonpresent. Resten får ni vänta & se när dagen väl infinner sig.
Vart fan tog de här 2 åren vägen liksom?! Fattar det inte.

Iallafall så sprang det ner ett par nya skor i shoppingbagen med, till lillan såklart. Hon bara växer & växer. De senaste gympadojjorna eller vad det nu heter börjar bli aningens tighta fram vid tårna och till hösten behövdes ett par nya!

Dessa tjusiga blev det, priset låg på 399:- men det var 50 % så 199:- fick jag dom för. Helt okej!
Pippi är otroligt populärt i det här hemmet just nu. Pippi är häftig helt enkelt. En bra förebild dessutom tycker jag.
Självständig och stark! Lite väl katig i käften kanske men annars så!
Traktorer och lastbilar är också väldigt kul just nu. Vet att jag ska ha en bilmatta någonstans i källaren från när jag var liten, kanske ska leta upp den?

Jajaaaa, sängen kallar & EDtv går på TV!

Helgen.

Tisdag igen, tycker de här lediga veckorna bara springer iväg.
Startade med att lilla I har fått Scharlakansfeber(?!), ärligt talat trodde jag inte ens det fanns längre. Men hon äter antibotika så snart är det nog över hoppas vi. Hon har iallafall varit hyfsat pigg, kräkts lite och hela överkroppen är knottrig men annars så! Vi överlever detta med :)

I lördags var det premiärdags för Inez att övernatta hos sin Pappa. (vilket gick jättebra, tror pappan var mer nervös än jag!) Jag ägnade min första lediga kväll/natt på evigheter med att fira Sussis mammas 50årsdag!

Vi åkte ut till Forsheda runt 5 och hjälpte till innan gästerna kom halv 7. Massa mat bjöds det på & alkoholen ska vi inte ens tala om. Jag mådde sannerligen inte bra på söndagsmorgonen. Tipspromenaden och tillhörande lekarna var en riktig hit bland alla. Alla skrattade både när dom gick den och när vi sen skulle leka lekarna för att få fram rätt svar. Roligt när det är en tipspromenad som alla gästerna inkluderas i och inte en jäkel vet svaren förrens vi lekt :). Jag & Sussi fixade och donade och efteråt ville en karl hyra in oss som lektanter! Tror det är ett bra betyg?

Efter paketöppning, tårta, kaffe och alldels för mycket alkohol senare så dansades det och sen.. Ja jisses, det fanns en dörr i lokalen som ledde ut till forshedabadet. Så in där och bada i bara trosor. Inte bara en utan två gånger. Första gången var dock bäst, hehe.. Jaja, handdukar hade vi inte heller. (Inte konstigt jag har hosta nu. Dessutom anar jag att Sussis bror smittade mig.) Hoppade från trampolinen gjorde jag med.
Sjukt bra kväll iallafall, kom i säng halv 7 och vid 8 fick jag sona min synd och spenderade en timme lutandes över tronen inne i badrummet. Fyfasiken, trodde på riktigt att jag skulle avlida där inne.
Borde absolut inte röka som en jäkla skorsten när jag dricker. Rökte 2 paket, kändes sådär i halsen dagen efter må jag säga. Dessutom blir ju dagen efter värre av rökningen tycker jag, hur det nu kommer sig?

Runt 12 åkte jag hem och dog i sängen med världens ångest över allt typ innan min älskade nyponros kom hem vid 18.
Hon var så glad när hon såg mig, lilla älsklingen ♥


Sussis pappa & mamma, Jon-Åge & Grethe!



Välkommen Malva.

I tisdags flyttade lilla Malva hem till oss. En blivande treårig parson russel. Hon är först & främst här på prov så vi ser att allt funkar. Hon är uppväxt ute på landet i en hundgård med andra hundar så hon uppfattar stan och allt nytt som lite skrämmande. Men innanför dörrarna här hemma går allt jättebra för hennes del. Ja förrutom att hon hoppar upp på köksbordet och lite annat. Testar gränserna alltså, precis som ett litet barn ;).

Inez-Gynette är å andra sidan nästintill livrädd. Räcker med att Malva går förbi och hon tjuter. Fast är vi ute är hon kaxig mot hunden. Ska klappa, pussa, krama. Konstigt det där, att hon bara är rädd inomhus. Men förhoppningsvis släpper det snart. Min tanke med att skaffa en hund är mycket för att lillan ska lära sig att dela uppmärksamhet, lära sig empati. respekt. Sen att hon får en vän, såklart jag med. Förhoppningsvis så konmer det funka.

Bästa finaste Daniel & lilla Malva.

(jag hade lovat mig själv att inte ha hunden i varken sängen eller soffan. hur det gick? ja ni ser ju.)