Namnnappar!

Hade beställt namnnappar till lillan att ha på dagisförskolan. Har längtat och väntat! Dom är ju så rackarns söta. & Idag kom dom! Jag slet upp paketet och kollar på dom söta napparna för att upptäcka att det står: Inez-Grynet!
Grynet?! Saaaay what? Fick ringa till vävnamn.se & förklara problemet. Först trodde hon ongen min kallades grynet. Men sen blev det klarhet i fallet och jag ska få hem ett nytt 3-pack. Förhoppningsvis med rätt namn..

Nu ligger barnet lilla och sover med sin lilla grynetnapp i munnen efter en mysig dag med bullbak och lek.
Jag själv tänkte hoppa in i duschen. Imorgon ska jag hämta hem lillan redan efter lunch. Saknar ihjäl mig efter henne på dagarna så imorgon får hon komma hem tidigt.
Imorgonkväll ska vi äta ost och kex och något glas vin hos Sussi. (nåja, barnet får inget vin inte..) Förhoppningsvis kommer Epersdotter med.

Tjipp!




Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinez, förgrymmade ooonge ♥


En dag hos oss!

Det är mycket prat & frågor om hur en vanlig dag ser ut hur oss.
Just nu läggs det lite extra energi på att lära lillan skillnad på vardag och helg. Skapa rutiner under veckan som man sen kan rucka på under helgen eftersom det är just det, helg.

En vardag med dagisförskolan ser ut ungefär såhär:

08.00 Vakna och mysa 10-15 minuter i sängen innan det är dags för ny blöja, påkläddning & vällingflaskan.
09.00 Lämnas på dagisförskolan.
14.00 Hämtar lillan liten efter att ha saknat halft ihjäl mig under dagen.
14.15 Hemma & innanför dörren brukar vi alltid sätta oss tillsammans på golvet och äta frukt eller minimorötter eftersom det då är ungefär 3 timmar sen hon åt lunch. Kanske en smoothie om hon är lite hungrigare. Sen leks det eller är ute en runda. Träffar nästan dagligen Sussi & Tindra. Någon vällingflaska slinger väl ner innan det är dags för middag.
17.00-18.00 Middag.
19.00 Badar i badbaljan i ca 30 minuter.
19.30 Välling och nedvarvning i soffan tillsammans.
19.45-20.00 Lägger mig bredvid lillan i sängen och klappar henne på kinden tills hon somnat.

Så ser en vardag ut hos oss. Hon sover middag på dagis mellan 12.30-13.46 ungefär. Har ganska ndligen tagit bort eftermiddagsluren eftersom hon då inte sover alls bra sen på kvällen. Badet är en rutin som funkar jättebra hos oss. Efter det somnar hon nästan alltid väldigt gott!

Nu sover lillan sen 30 minuter tillbaka faktiskt. Trött tjej idag ♥.
Jag ska se ett avsnitt av Americas Next Top Model säsong 17. Efter det blir det nog att krypa ner brevid varm liten bebis och se på tv i sovrummet.

Imorgon ska jag till sjukhuset för lite prover.


ÄLSKAR DIG ♥!




Födelsedag & dagisförskolan!

Jag har fått lite skäll för jag bloggar så dåligt.. & det med all rätt. Jag tänker att nu, nu bloggar jag. Sen vill barnet sova, leka, äta, pussas, bitas, sjunga.. ja ni förstår. Jag undrar vad jag gjorde förrut, innan lillan föddes? Sov? Åt? Låg i soffan.. Ja antagligen alltihopa. Inte samtidigt men ja, ni förstår.

I fredags fyllde jag år. Det firades  med ett besök hos doktorn för lillan som nu fått lugnande utskrivet som ett försök att få ordning på nätterna. Dom är fortsatt kaos. Vaknar ungefär en gång i timmen, totallt otröstlig. Äter 2 gånger minst på natten. Hon är så stor så en borde räcka. Söver om henne 4-5 gånger varje natt. Nu håller vi tummarna för en förändring!

På födelsedagskvällen hade jag födelsedags/inflyttningsfest. Fina vänner, massa fina paket, lite drama och mycket skratt. Tack alla som kom ♥!

I måndags började allvaret! Lilla I är nu stora damen som börjat dagisförskolan! Läskigt, roligt och skrämmande på samma gång! Känns dock väldigt bra nu när vi varit där i 3 dagar. Jättemysig personal. Lagom många barn. 13 stycken på 4 personal. Ligger i en mysig gul villa. Kuddisrum, mysigt litet kök. Nära till skogen där dom spenderar varannan tisdag. Känns dock läskigt att på måndag ska hon lämnas, till okända människor. Tänk om hon slår sig?! Vem ska pussa hennes lilla knä då? Lillskuttan min.. sluta väx!

Nu ska vi snart bada i simhallen. Lillans favorit! & vad gör man inte för husfriden?

Återkommer snart, dock kommer ett bildregn först:

Sova på mammas mage ♥

 



Mot dagisförskolan för första gången!


Suss & Emelie ♥