21 december

Spenderat eftermiddagen hos en av mina absoluta favoriter i Jönköping.
Lillan var dock inte lika road. Inte en leksak finns i hans hem.
Visst, kökssaker & sladdar i all ära men leksaker ska det vara!
Men med leksakspåse, en underhållande Olle & vinddruvor så funkar det finfint!

Nu är vi äntligen hemma igen!
Biljettappen i mobilen strulade så jag fick aldrig någon biljett men det löste sig ändå.
En del konduktörer är snällare än dom ger sken av!
Nu så sover lillan efter en dag med dagisjulfest & tågåkning och jag, jag tänkte göra detsamma!



På tåget ♥





Grannen ovanför..

Jag vet inte om detta egentligen känns okej att skriva för egentligen tycker jag synd om tanten.
Hennes man har fått en hjärtattack (båda är 80+) och i vanliga fall så stör dom aldrig.
Men nu är det som att hon möblerar om lägenheten varje natt. Så har det varit sen han fick hjärtattacken för 2 veckor sen. Och jag förstår att hon är orolig & inte kan sova men måste hon väsnas så?!
Vill gå upp och skrika på henne att VA TYST! Men risken finns ju att hon med får en hjärtattack då.
Så jag sväljer min irritation, packar ihop godis i en fin burk & knackar på hos henne, lämnar godiset och säger att jag hjälper gärna till om hon behöver något. Sen går jag hem och tänker att jag är en fin människa..

I övrigt så försöker jag samla ihop till ett par skor till en hemlös man jag pratar med lite via twitter, om ni är intresserade av att vara med och bidra men en summa så ropa till! Allt är välkommet, 10, 20, 50!  Allt! Och jag ska se till att han får varma skor till vintern.


Jullov

Nej, jag har inte slutat blogga, jag har bara tagit lite julledigt från bloggen. Femton månader utan att ha fått sova en hel natt har börjat ta ut sin rätt. Det är ju onödigt att sova om natten när man kan vara vaken. Man kan ju faktiskt missa nåt. Att dessutom bära omkring på denna nio kilo tunga "vampyr" hela dagarna har inte gjort saken lättare. I skrivande stund så sover hon dock, tro det eller ej!

Imorgon ska damen på julfest på dagisförskolan och jag ska julstäda. Eftermiddagen ska vi spenderar i Jönköping hos Daniel, det blir ju trevligt det minsann!

Idag har jag införskaffa en matta och julgransfot till vår ståtliga gran som står och väntar på att få komma in i värmen. Jag har valt den själv. Eller ja, men hjälp av familjen. I söndags var vi nämnligen ute i skogen allihopa och högg gran. Lillan var dock hos far sin. Tur det må jag säga. Hade varit omöjligt att bära runt på henne i skogen bland snö, grenar, gupp & vatten. Men mysigt var det & dagen avslutades med tacos & fika i stugan. På kvällen satt jag i soffan med nässelutslag i hela ansiktet. Är antagligen allergisk mot för mycket frisk luft.

Har även fått min tredje dos av Tens (elektrisk nervstimulering) idag. Får det en gång i veckan hos sjukgymnasten. Förjäkla gött, somnar varenda gång. Hjälper dock inte ett skit än så länge. Men jag ger det en chans.

Längtar till fredag! Uppesittarkväll med min bästa Sussi, klä granen när lillan sover så hon får se den först på julaftonsmorgon och blir överraskad. Mat & Bingolotto. Mys!

Annars vad händer med lilla nyponet?
Hon pratar som bara den. Igår när vi såg en vovve så pekade hon och sa bok eftersom hon har en vovve i sin bok! Smart unge. Hon säger Bor, boll, kaka, lampa, hallå, vad gör du, mamma, bada, douglas, pappa, tack & massa mer. Hon har lärt sig flörta och göra slängpussar. Frågar man var tutten är så hämtar hon en. Frågar man om vi ska byta blöja så går hon till toaletten.
Hon är fantastisk helt enkelt ♥! Älskade unge!

Och juste, jag & mathias har gjort slut. & vad säger man om det? förjävla bra!
Känner mig levande och lycklig igen!

Tänk, bara fyra dagar kvar till dopparedan nu. Kan inte fatta att det snart är jul.