För tidigt födda: vad kostar ett liv?

Har spenderat kvällen med att se en dokumentär, helt klart sevärd.

http://svtplay.se/v/2674941/dokumentarfilm/for_tidigt_fodda__vad_kostar_ett_liv_?sb,p115254,2,f,-1

Fingerfärg!

Helgen som gått har varit bra, lugn. Fredagen spenderades till största del hemma. Tvättade och kollade på Saw 5 medans lillan sov hyfsat bra. På lördagen skulle vi åkt till jönköping men jag vaknade med hostan från helvetet så dagen spenderades hemma. Jag bestämde mig dock för att veva ihop fingerfärg (recept kommer längst ner i inlägget). Det kändes som något lillan skulle gilla! Och där hade jag rätt. Lillan satt så koncentrerad så och både smakade och målade med färgen. Både på dig själv och på pappret. Hade dock lagt ett lakan på bordet och papper på golvet så det slapp vara alldeles färgglatt iallafall. Att få bort allt krävde ett varmt bad och ganska mycket skrubbning. Ungen hade färg tillochmed i öronen. Och håret fick sig med ett par slingor.





På söndagen klev vi upp tidigt och åkte till Jönköping. Lillan spenderade dagen med pappan sin och jag hängde med Daniel. Vid 6 var jag hemma igen och fick hem en liten snutta som hade längtat efter sin mamma. Älskade godisbiten! Är så jäkla tom utan henne. Känns meningslöst att ens andas utan henne. Älskade unge ♥!

Idag har jag varit på kvinnokliniken och härjat, alltid lika spännande. Idag var det mindre roligt, men äh vad fan. Gud måste ju ge all sin skit till någon säg? Och varför inte lassa allt på mig när han ändå är igång! Livet är ju fantastiskt. Kände mest för att hänga mig när jag gick hem.

Väl hemma klipptes det hår på Sandra & hennes Larry innan jag, sussi & barnen traskade bort till Chaplin och åt pizza. Efter det blev det ett besök i badhuset.
Inez är så sjukt självständig där. Hon härjar runt och pratar med andra barn, klättrar upp i rutschkanan för att sen åka ner. Jag behöver inte ens ta emot henne längre. Hon rusar fram och tillbaka i poolen, hit och dit. Hon ramlar nog hundra gånger och får huvudet under vattnet. Men hon reser sig snabbt igen och skrattar bara när hon kommer upp.  Tänk att hon gör allt det där utan min hjälp., Kändes som hon snart kan flytta hemifrån när vi var där. Nåja, kanske inte riktigt, men nästan.. Hon älskar badhuset!
Nu är kvällen dock kommen, lillan sover och jag tänkte göra henne sällskap!

Recept på fingerfärg:
Koka upp 2 dl vatten tillsammans med en matsked potatismjöl.
Häll upp i ett x antal bägare beroende på hur många färger du vill ha. (jag gjorde gul, blå, röd & grön)
Häll sedan ner ett  par droppar karamellfärg i smeten och blanda runt!
Klart!

a very handsome man



Jag glömmer nästan nästan av den här herren mellan varven.
Jag älskar inte musiken han gör. Ärligt talat så lyssnar jag knappt på den heller.
Men titta på han kan jag göra. Tror inte jag vet en vackrare man.
Eller ja, Per Moberg går inte av för hackor han heller.


Vin, ost & spelkväll

Här kommer bilder från vin, ost & spelkvällen vi hade här hemma i lördags när lillan sov hos sin gudmor & gudfar.


Jag & min finaste bästa Sussi.
Jag ser gravid ut men icke, bara klänningen som är puffig.




Vin, ost & kex!



Vi spelade "När då då"
Sjukt roligt! Skrattade så tårarna rann.
Fick dessutom aldrig in i huvudet vad som var innan & efter.
Hanna vann och jag kom 2:a, 3:e platsen delade Sussi och Sandra på.




Hanna & Sandra!



Bästa finaste Daniel & Sussi ♥

Tack för att ni är så fina vänner & alltid gör mig glad.
Att ni fanns där när jag mådde dåligt. Ni är bäst!

Fylld gratinerad kycklingkorv.

Slängde ihop en annorlunda variant av ugnsbakad korv & potatismos ikväll.
Lillans smaklökar skrattade nog därinne så som hon åt! Inte ofta jag inte måste tvinga i henne maten, men idag gled allt ner utan minsta tjat.

Nu måttar jag ju aldrig när jag lagar mat men skulle uppskatta att detta var ungefär vad jag hade i:

Det här behöver du :
6 st tjocka kycklinggrillkorvar.
2 dl riven ost (jag använde vanlig hushållsost)
150 gram philadelfiaost
1 dl finhackad scharlottenlök
2 msk bostongurka
2 tsk dijonsenap
Salt & peppar

Sås:

2 dl grädde
2 msk ketchup

GÖR SÅHÄR :

Ta en ugnsfast form lagom till 6 korvar. Skär ett längsgående djupt snitt i varje korv. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och fördela i snitten på korvarna. Vispa ihop grädde och ketchup och slå över. Gratinera i 200 grader ca 20-25 min. Servera med potatismos.





Gött vare minsann!


Lugnande.

Lillan har fått sin första dos lugnande ikväll. Var ett tag sen vi fick det utskrivet att ta inför natten men det har tagit emot något så oerhört att börja ge henne detta inför natten eftersom jag vet hur vanebildande det kan vara samt att jag känner att det inte är en bra start i livet. Men idag gav jag upp. Så jag & Daniel tog oss en promenad till sjukhuset i förmiddags och hämtade ut det. Så ikväll precis innan, blöjbyte & tandborstning så var det dags. Jag fegade dock och gav henne dosen för barn under 1 år eftersom jag inte vågar ge mer. 5 ml kändes så himla mycket dessutom. Så 2,5 fick räcka. Är så rädd att hon kommer vara dåsig imorgon. Hon somnade runt 20.30 och än så länge sover hon iallafall.

Men nu sitter jag här rädd att hon kommer dö inatt av medicinen så jag skulle tro att jag kommer sova värdelöst om lillan nu faktiskt kommer sova. Herregud, mamma hjärtat brister av oro. Känner mig rädd och ledsen. Vill inte ha det såhär. Vill inte behöva ge lugnande. Det känns fel.

Lillbebisen har dock sovit hos sina gudföräldrar natten tills idag så jag är hyfsat utvilad efter en trevlig gårkväll. Vin, ost, spel och fina människor. Slutade dock inte så bra för min del med panikångest som kröp i kroppen. Tur jag hade en varm famn att krya ner i på kvällen och att världens bästa Sandra sov på soffan. Men mer om det i ett annat inlägg där det kommer lite bilder med :).


Haha, nu vaknade hon... Kul :D






Sömnlogg.

Som ni vet är sömnen här i huset inte den bästa. Har börjat föra sömnlogg bara för att se om jag upplever den värre än vad det faktiskt är iochmed att hon sover bra bort. Men nej. Sömnen är kass.

Torsdag:
19.00 Somnar i sängen.
20.15 Vaknar.
20.30 Sover.
21.05 Vaknar
21.20 Somnat om.
22.26 Vaknar
22.32 Sover
22.45 Vaknar igen.
22.56 Sover.
23.10 Vaknar.
23.15 Välling.
23.35 Sover
2.33 Vaknar.
Runt 4 - Vaknar igen, orolig.
Somnar om runt halv 5.
6.00 Vaknar för dagen.


Fredag:

19.10 Lägger henne efter ett bad. Välling i sängen. Hon är jättetrött.
20.05 Sover.
20.12 Vaknar och vägrar somna om.
22.30 Somnar äntligen om.
22.44 Vaknar av att jag snyter mig(?!)
23.22 Somnar om.
00.11 Vaknar
00.45 Sover.
4.15 Vaknar och vill inte somna om.
5.11 Sover
7.30 Vaknar.

Vad tror ni? Är det normalt att ha det såhär?!

Svar på frågestunden:

Hur går det för Inez-Gynette på förskolan?
Jättebra faktiskt! Hon äter, sover och älskar de andra barnen. När jag lämnar vinkar hon hejdå till mig så fort vi kommit innanför dörren. Och hem vill hon inte heller. Hon blir jätteglad när jag kommer men gå hem är inge kul.

Har du gått ner din graviditeskilon?
Ja. Dom rasade av rätt fort, eller ja alla utom 2 men dom är borta nu. Dock så är jag ju bredare i kroppen nu än tidigare, eller höfterna är liksom bredare. Tyvärr för alla mina pennkjolar går knappt knäppa. Tänkt banta lite. Någon gång, på måndag kanske!

Vill du ha fler barn i framtiden?
Ja och nej. Ibland så känner jag bara att nej, jag orkar inte en gång till. Men nästa gång är jag förhoppningsvis inte ensam och slipper bära allt ansvar själv. Men ja, egentligen vill jag nog. Det där pyttiga är ju alldeles fantastiskt mysigt. Och sen vill jag att lillan ska få syskon. Någon att dela allt med.

Om du skulle ha alla ingredienser hemma du kan tänka dig (haha, tänk dig vad mycket!!) - vad hade du bakat då, för din egna skull? Till eget soffmys framför en film eller nåt :)
Åh, svårt! Förmodligen cheesecake med varm hallonsås. Enkelt och sjukt gott.

Har du några fobier?
Eh... ja! Hajar, sniglar, grodor, grodyngel och offentliga toaletter.

Vad hade Inez-Gynette hetat om hon var en kille?

Ebbot eller Moses. Frej stog högt på listan med.

Hur många CC la du in i brösten?

Jäkligt lite egentligen. Bara 250. Önskar jag lagt in mer.

Frågestund!

Jag tror vi öppnar upp bloggen med en frågestund. Så kör på, langa på dom bara!

Joråsåatteee.

Nu känns det som om allt är på plats igen. Någorlunda åtminstone.
Och bloggen är inte längre lösenordsskyddad!
Så det är väl bara att köra på då? Fast vad vill ni läsa om?

Öppna upp bloggen!

Jag har bestämt mig. Bloggen kommer göras om och öppnas upp. Förmodligen under helgen. Är trött på att inte kunna blogga sådär öppet som förr. Hade ju mycket läsare som jag tappade iochmed att jag lösenordsskyddade. En hel del inlägg ska bort innan den öppnas upp. Det här ska bli en roligare blogg igen. En med recept, bilder och massa text! Jag älskar ju skriva och tror att det här kommer göra att jag börjar igen.

ha en fin dag, kram!

älskade vackra lilla barn..